pijl

 

GEBRUIK SAFFRAAN

Crocussativus

Afhankelijk van het te bereiden gerecht worden de saffraandraadjes op verschillende wijzen gebruikt. De saffraandraadjes kunnen op vier manieren worden toegepast.

Direct: De draadjes worden zonder voorbehandeling gebruikt in gerechten met een lange kooktijd, zodat er voldoende tijd is voor het vrijkomen van de kleur-, geur- en smaakstoffen.

Infusie: Wordt toegepast voorafgaand aan ‘korte’ bereidingen. Doe daarvoor de benodigde draadjes in een kommetje en giet er een beetje hete (geen kokende!) vloeistof op. Kneus de draadjes door ze met een theelepeltje tegen de wand van het kommetje te drukken en laat ze vervolgens 10 tot 15 minuten weken (de vloeistof is dan klaar voor gebruik). Vaak gebeurt het weken in een deel van de vloeistof, die later in de bereiding gebruikt wordt (water, wijn, azijn, melk, room, vruchtensap).

Fruiten: Bak de saffraandraadjes aan het begin van een bereiding kort in boter of olie, of bak ze mee zodat het vet de smaak op kan nemen en de geur en het aroma zich goed kunnen ontwikkelen. Dit wordt vaak toegepast in gerechten met ingrediënten die zelf al veel smaak bezitten.

Roosteren: Rooster de draadjes, tot ze bros zijn, in een zware koekenpan (zonder vet) of in een matig hete oven of verpak de draadjes in aluminium folie, leg ze op de deksel van een pan met kokende inhoud. Voeg vervolgens de, tussen de vingers gewreven, draadjes toe aan de bereiding.

Saffraan helpt huidveroudering tegengaan
Saffraan zit boordevol vitaminen die een positief effect hebben op de huid. Neem een capsules of 75 mg saffraan en mix deze met een kopje lauw warme melk en één theelepel citroensap. Meng dit samen en masseer dit papje in eerste instantie voor vijf minuten op je gezicht. Maak hierbij zachte, ronddraaiende bewegingen en laat het dan voor 15 minuten op de huid. Op deze manier heb je een volledig natuurlijk masker dat je met behulp van wat saffraan zelf vers kunt bereiden, dus zonder conserveringsmiddelen van een masker uit een verpakking, die soms maanden of zelfs langer geleden is samengesteld.

Wilt u ook gerechten met saffraan bereiden? U kunt uw saffraan specerijen bij ons bestellen.

FIRMENDETAILS

ABAC Holland B.V.
T.a.v. Crocussativus.eu
Mr. J.Henderikxstraat 57
1788 AZ Julianadorp
Nederland

KvK-nr.: 54348765
BTW: NL8512.69.382.B01

Bank account:
ABN AMRO Bank 52.88.37.524
BIC / Swift: ABNANL2A
IBAN: NL46ABNA0528837524

IBAN: NL46ABNA0528837524

CONTACT

Crocussativus.eu
T +31 (0)627267149
info@crocussativus.eu

Marco Minnes, CEO
M +31 (0)651 235 756

Drs. J.W. van Heerde, CEO
M +31 (0)651 576 401

SOCIAL

   

EINKAUFEN

Alle unsere Transaktionen werden von Mollie sicher verarbeitet.

iDEALCredit cardPayPalBancontactBank transferSOFORT BankingKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

Shipping costs:

The Netherlands: free
E.U.: €6 per order
Outside EU: Preis auf Anfrage.

*Countries with phytosanitary requirements pay fees inspection.