pijl

NEWS

Crocussativus

De Fransoos, de bekende kaas & delicatessenwinkel in Leiden, was afgelopen zaterdag 11 mei met saffraan, saffraankaas en saffraankaasbroden aanwezig op de Plantenmarkt van de Hortus Botanicus in Leiden. Dat voor een speciale reden, namelijk de voorjaarstentoonstelling van de Hortus Botanicus: Krokussen, Irissen en aanverwanten schonken speciaal aandacht aan saffraan. Wist u dat saffraan, een kostbaar specerij, afkomstig is van de stampers van een krokus, namelijk de saffraankrokus (Crocus sativus)? En dat de eerste directeur van de Leidse Hortus, Carolus Clusius (1526-1609), al voordat hij in 1594 in die functie aan de slag ging, een pakket met ruim 250 zaden en bollen toestuurde voor de nieuw in te richten Hortus, waaronder de krokus? In haar visie draagt de Hortus het belang uit om (delen) van planten/bloemen, zoals saffraan, waarin stoffen zitten met medicinale werking, over het voetlicht te brengen. Nu saffraan, als culinaire en geneeskrachtige specerij, in saffraankaas is verwerkt en de Fransoos om de hoek bij de Hortus, de saffraankaas verkoopt, geeft de Hortus verder invulling aan haar visie. Saffraan, een specerij, gebruikt in de gezonde mediterrane keuken (paella, risotto, kipgerechten en vissauzen), is nu in de saffraankaas nog eens extra toegankelijk gemaakt voor de Nederlandse keuken (kaasovengerechten, tosti, met gebakken ei of geraspt over uw Italiaanse gerechten).

 

Crocussativus

De Fransoos, de kaas & delicatessenwinkel van Leiden, was dit jaar op Bevrijdingsdag prominent aanwezig op de braderie in de Doezastraat. Dit jaar introduceerde de Fransoos een unieke saffraankaas en saffraankaas brood. Deze saffraankaas is een echt streekproduct. Saffraankaas combineert de hoogste kwaliteit saffraan met de volromige hollandse melk van de boerderij. Honderden bezoekers proefden deze unieke producten en de saffraankazen en saffraankaasbroden vlogen bijna letterlijk de kraam uit. De Fransoos is gevestigd aan de Doezastraat 8, en is de enige plek in Leiden waar de saffraankaas en de saffraankaasbroden te koop zullen zijn.

Mede mogelijk gemaakt door: 

Crocussativus

 

Saffraan oogst machine

Saffron All-in-One planting and harvesting machine

 

Read more

 

 

Voor een kilo saffraan heb je maar liefst rond de 250.000 krokussen nodig. En het plukken gebeurt met de hand. Dan snap je die kiloprijs wel. Noordhollands Dagblad   Lees meer

Een kwart miljoen bloemen voor een kilootje saffraan: een nieuwe smaak in kazen en broden

Leidschdagblad  Lees meer

Het is voor veel boeren een belangrijke startinvestering geweest. Met het geld dat het gewas opbracht, zijn ze ook andere gewassen gaan verbouwen. Nieuwe Oogst - Agrarisch nieuws uit binnen- en buitenlandLees meer

 

Saffraan, kostbaar

Bedrijf uit Den Helder stuurt 100 ton bollen naar Uruzgan

4 minuten leestijd

DEN HELDER (ANP) - Ook vrouwen uit Afghanistan kunnen aan de slag in de saffraanteelt. Ze werken sneller en zijn iets handiger dan mannen in het uit de bloem halen van de stampers, waar het "rode goud" van gemaakt wordt. Bovendien kan het werk binnenshuis gebeuren. Crocussativus

Die Safran-Strategie           Lees meer

Wie die Niederlande den Opiumanbau in Afghanistan bekämpfen

Crocussativus

LANDEN VAN HERKOMST: SAFFRAAN IRAN

13 september 2018 - De grootste saffraanproductie is afkomstig van Iran. Maar liefst 90% van de totale productie komt uit dit land. Net als in Marokko is het in Iran gebruikelijk om deze specerij in allerlei gerechten te gebruiken. Je kan saffraan ijs bijvoorbeeld in iedere stad van het land krijgen. Wij hebben voor u een recept om zelf uw saffraan ijs te maken!

Lees meer

SMAAK VAN SAFFRAAN

01 september 2018 - Saffraan heeft een zeer sterke smaak en is een lekkere toevoeging bij bepaalde gerechten. Bovendien heeft saffraan een unieke smaak die maar weinig ingrediënten kunnen evenaren. Deze smaak is vooral te danken aan de saffraan krokus en het productieproces. Alleen de beste saffraan van deze krokus wordt geselecteerd om geoogst te worden.

Lees meer

Crocussativus

VOLG DE NIEUWE TREND; KWEEK UW EIGEN SAFFRAAN IN EN ROND UW HUIS

08 juli 2018 - Veel mensen zijn deze zomer begonnen met het zelf kweken van Crocus sativus Saffraan in en rond hun eigen huis.

De vele positieve gezondheidseffecten van Saffraan hebben veel mensen nieuwsggierig gemaakt naar hoe 's werelds duurste specerij nu eigenlijk groeit. U kunt dit nu zelf waarnemen. Een fascinerende belevenis, nu binnen ieders bereik!

Lees meeR

Crocussativus

THUIS SAFFRAAN KWEKEN

09 juni 2018 - Saffraan heeft, zoals steeds duidelijker wordt uit honderden wetenschappelijke onderzoeken en publicaties van die onderzoeken door gerenommerde uitgevers zoals Elsevier, PubMed en een aantal universiteiten wereldwijd, een krachtige en gunstige werking op diverse gezondheidsklachten.

Saffraan kunt u nu ook heel goed thuis kweken, op uw balkon of in uw tuin, in bloempotten, kratten, of andere containers.

Wij vertellen u op onze website hoe u dat kunt doen. Veel enthousiaste mensen zijn u al voorgegaan: probeer het ook eens!

 

Lees meer

Crocussativus

LANDEN VAN HERKOMST; SAFFRAAN MAROKKO

25 mei 2018 - Marokko; het land van de zeer hoge kwaliteit saffraan. Het land waar de saffraan met de hand geplukt wordt. In dit artikel gaan wij kort in op de Marokkaanse saffraan. Waar wordt deze specerij verbouwd en wat zijn de Marokkaanse gerechten met saffraan? Lees snel verder!

Lees meer

Crocussativus

DE ROL VAN SAFFRAAN EN ZIJN BESTANDDELEN TEGEN CHEMOPREVENTIE BIJ KANKER

20 maart 2018 - Saffraan, komend uit de bloem van de Crocus sativus, is 's werelds duurste specerij die al meer dan 4000 jaar wordt gebruikt. Vele beschavingen hebben de Crocus sativus Saffraan bol geteeld en vooral geconsumeerd. Saffraan is voor verschillende doeleinden gebruikt: culinair, als kleurstof, en als medicijn. Gedurende het tweede millennium is Saffraan wat op de achtergrond geraakt. Maar in de twintigste eeuw, en dan met name in de jaren 80 en 90, heeft Saffraan een belangrijke comeback gemaakt.

Lees meer

Company details

ABAC Holland B.V.
Attn. Crocussativus.eu

Mr. J.Henderikxstraat 57
1788 AZ Julianadorp
The Netherlands

Dutch Chamber of Commerce: 54348765
VAT: NL8512.69.382.B01

Bank account:
ABN AMRO 52.88.37.524
BIC / Swift: ABNANL2A
IBAN: NL46ABNA0528837524

CONTACT

Crocussativus.eu
T +31 (0)627267149
info@crocussativus.eu

Marco Minnes, CEO
M +31 (0)6 51 23 57 56

Drs. J.W. van Heerde, CEO
M +31 (0)6 51 57 64 01

SOCIAL MEDIA

   

SHOPPING

All our transactions are securely processed by Mollie. 

iDEALCredit cardPayPalBancontactBank transferSOFORT BankingKBC/CBC Payment ButtonBelfius Pay Button

Shipping costs:

Within The Netherlands: free of charge
Within the E.U.: € 6 per order
Outside E.U.: costs upon request *)

*Countries with phytosanitary requirements pay fees for inspection.