pijl

SAFFRAAN IJS

Crocussativus

15 augustus 2018

Speciaal voor de zomer lichten wij een nieuwe recept uit, saffraan ijs. Deze ijs is vol van smaak en heeft eigenlijk geen bijgerechten nodig, zoals vruchten of slagroom. Met een ijsmachine is het ijs gemakkelijker te maken door onderstaande ingrediënten te mengen. Nu snappen wij dat niet iedereen over zo’n machine beschikt. Daarom leggen we graag uit hoe je het ijs zonder deze machine kan klaarmaken.

Als eerst de ingrediënten:
250 ml volle melk
500 ml ongeklopte slagroom
100 gram witte basterdsuiker
3 eieren
1 gram saffraan

Bereiding:
Splits eerst de eieren zodat je alleen de eierdooiers overhoudt. Verwarm de helft van de opgeklopte slagroom (250 ml) met de volle melk in een pannetje op laag vuur. Wacht totdat het mengsel warm genoeg is en voeg de saffraan toe. Wacht weer ongeveer een half uur totdat de saffraan voldoende in het mengsel is ingetrokken.

Voeg de witte basterdsuiker bij de eierdooiers en klop het mengsel tot het romig genoeg is. Voeg rustig de melk met saffraan toe en klop weer tot het romig en schuimig wordt. Wanneer dit genoeg geklopt is ga je de overgebleven slagroom kloppen. Wanneer deze slagroom stijf is, spatel je het door het mengsel met de saffraan.

Doe het gehele mengsel in een bakje geschikt voor de diepvries. Zet het in de vriezer en roer het mengsel ongeveer twee keer per uur. Zo voorkom je dat er ijskristallen in het gerecht komen. Wacht totdat het mengsel klaar is om als ijs te presenteren. Geniet van de intense smaak van de saffraan ijs! Bekijk naast ijs met saffraan meer saffraan gerechten.