pijl

LANDEN VAN HERKOMST: SAFFRAAN IRAN

Crocussativus
 
13 september 2018

De grootste saffraanproductie is afkomstig van Iran. Maarliefst 90% van de totale productie komt uit dit land. Net als in Marokko is het in Iran gebruikelijk om deze specerij in allerlei gerechten te gebruiken. Je kan saffraan ijs bijvoorbeeld in iedere stad van het land krijgen. Wij hebben voor u een recept om zelf uw saffraan ijs te maken!

Saffraan is een heel belangrijk export product, maar het wordt ook veel in Iran zelf gebruikt. Het is zelfs een gewoonte om saffraan cadeau te doen aan elkaar. Daarnaast wordt het ingrediënt dus ook veel gebruikt in recepten, zoals het eerder genoemde saffraan ijs. Maar ook in diverse schotels en andere typische Iraanse hoofdgerechten wordt het gebruikt.

Als u van plan bent een keer naar Iran te reizen zijn er diverse locaties om het saffraan te verkrijgen. Zo heb je de Tavazo shops in Teheran. Deze shops zijn vergelijkbaar met de winkeltjes op de markten in Marokko. U kunt hier kiezen tussen diverse specialiteiten, waaronder saffraan. Teheran is de hoofdstad van Iran en zeker het bezoeken waard.

Bent u een serieuze saffraan liefhebber en komt u speciaal voor het “rode goud”? U kunt een speciale rondleiding nemendie langs allerlei plantages gaat om te zien hoe het productieproces eruitziet. De beste tijd om deze tour te volgen is in de maanden oktober en november. De tour duurt totaal 8 dagen. Kijk vooral voor meer specifieke informatie op de website van Orient Star Tour.

Iraanse Saffraan bestellen?

Ook wij bieden saffraan uit Iran. Deze saffraan is speciaal geselecteerd en 100% puur. Bij ons heeft u bij grotere bestellingen een uniek inkoopvoordeel. Profiteer dus van deze mooie prijs voor een optimale kwaliteit van deze specerij. Wij zijn gecertificeerd door drie gespecialiseerde laboratoria.