pijl

SMAAK VAN SAFFRAAN

Crocussativus

01 september 2018

Saffraan heeft een zeer sterke smaak en is een lekkere toevoeging bij bepaalde gerechten. Bovendien heeft saffraan een unieke smaak die maar weinig ingrediënten kunnen evenaren. Deze smaak is vooral te danken aan de saffraan krokus en het productieproces. Alleen de beste saffraan van deze krokus wordt geselecteerd om geoogst te worden.

De exacte smaak van saffraan is moeilijk te beschrijven, aangezien de beschrijvingen van mensen aardig uiteenlopen. Wel hoor je dat de saffraan bitter en scherp is, maar dat wordt gecompenseerd door de zoete en bloemrijke smaak. Bovendien kunt u zelf de smaak bepalen door de saffraan op te warmen in een pannetje water. De smaak wordt hierdoor versterkt. Let wel op dat u de saffraan niet te veel opwarmt, dit vermindert juist de smaak.

Wij raden aan om de saffraan op laag vuur rustig warm te laten worden. U ziet dat de saffraan al aardig snel in het water trekt, dat geel van kleur wordt. Daarnaast kunt u de saffraan koken, maar aangeraden wordt om de saffraan pas laat toe te voegen. Het is belangrijk dat de saffraan niet te lang verwarmt of gekookt wordt.

Ook kunt u de draadjes voorzichtig drogen in een warme oven. Vervolgens kruimelt u de saffraandraadjes op uw gerecht voor een lekkere smaak.

Geschikt voor diverse gerechten

Wij hebben diverse gerechten voor u uitgelicht met saffraan. Speciaal voor de zomer kunt u aan de slag met saffraan ijs. Deze ijs is erg vol van smaak en heeft geen andere bijgerechten nodig (vruchten etc.), vanwege de smaak van saffraan. Ook voor andere gelegenheden hebben wij allerlei gerechten. Bekijk bijvoorbeeld eens de saffraan thee. Dit is een erg makkelijk te bereiden drankje en is gezond en lekker.

Wilt u aan de slag met deze unieke specerij? Bekijk onze productpagina en bestel saffraan gemakkelijk online!